Սխտորը շատ արտասովոր սննդամթերք է: Այն գրգռում է ախորժակը, բարելավում է մարսողությունը: Այն ունի նաև շատ ուժեղ մանրէազերծ հատկություն:

Այս մթերքն ընդունակ է նաև իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ, իսկ դա նշանակում է, որ դրա օգուտը սրտանոթային համակարգի համար անգնահատելի է: Բացի այդ, սխտորն օգտակար է բարձր ճնշման ժամանակ, այն լայնացնում է անոթները, ինչը նպաստում է ճնշման իջեցմանը:

Շնորհիվ իր հատկությունների, սխտորը լայնորեն օգտագործվում է ժողովրդական բժշկության մեջ, ինչպես, օրինակ, այն միջոցում, որն այսօր կներկայացնենք: Այն ամրացնում է սիրտը, մաքրում է արյունը և օրգանիզմը, ինչպես նաև վերացնում է ավելորդ ճարպերը և բարելավում է նյութափոխանակությունը:

Սխտորի լիկյոր

Պատրաստման եղանակը

1. Թափանցիկ շշի մեջ լցնել 4 մասի բաժանած սխտորի 12 ատամիկ:
2. Վրան լցնել 3 բաժակ կարմիր գինի:
3. Ծածկել և 2 շաբաթ դնել պատուհանագոգի արևոտ մասում:
4. Օրը 2-3 անգամ թափ տալ շիշը: 2 շաբաթ անց քամել և լցնել մուգ շշի մեջ:

Այս լիկյորն անհրաժեշտ է օգտագործել մեկական թ/գ, օրը 3 անգամ, 1 ամսվա ընթացքում: