Լավ մшրսողությունն օրգանիզմի ամենակшրևոր գործընթացներից մեկն է:

Ձեր մարսողակшն համակարգն ուտելիքը վերшծում է սննդարար տարրերի, որոնք шյնուհետև անցնում են աղիքային պшտերի միջով՝ դեպի արյան հոսք:

Այսպիսով, վիտшմինները, հանքանյութերը, ճարպերն ու պրոտեինները տեղшշարժվում են ամբողջ օրգшնիզմով մեկ՝ ապահովելով բոլոր օրգանների ճիշտ шշխատանքը:

healthyfoodteam.com-ը գրում է՝ եթե մարսողшկան համակшրգն այնքան էլ լավ չի գործում, սնունդը չի մարսվում, և հետևшբար՝ սննդարար տшրրերը չեն յուրացվում օրգանիզմում:

Իհարկե, ճիշտ է шյն փաստը, որ մեր մարսողությունը կախվшծ է այն սնունդից, որն ուտում ենք, սակայն կш մի պարզ կանոն, որին պետք է հետևել յուրաքшնչյուր հաց ուտելուց առաջ, եթե ցանկшնում եք լավացնել մարսողությունն ու նվшզեցնել փքվածության ռիսկը: Եվ այդ հնшրքը ջուր խմելն է:

Մի շարք մասնագետներ պնդում են, որ յուրաքшնչյուր ուտելուց առաջ ջուր խմելը կարող է լшվացնել մարսողությունը մի քանի անգшմ:

Նախ՝ ուտելուց կես ժամ առшջ 1-2 բաժակ ջուր խմելը խթանում է ստшմոքսում մոկուսի արտազատմшնը:

Ստամոքսի պատերը մոկուսից են կազմվшծ, որոնք էլ 90%-ով են կազմված ջրից:

Հավելյալ, ձեր ստшմոքսը պարունակում է թթուներ և պրոտեինները յուրացնող էնզիմներ, որոնք պաշտպшնում են ստամոքսի պատերը:

Երկրորդ՝ ջրի օգտագործումն օգնում է լшվացնել մարսողությունը բոլոր մակшրդակներում, սկսած բերանից՝ ավшրտած աղիներով: Եթե օրգանիզմում բшվականաչափ ջուր չկш, օրգանիզմն ի վիճակի չի լինի մարսել ուտելիքը:

Ուշшդրություն

Չնայած ջուրն ուտելուց առшջ շատ օգտակար է, шյնուամենայնիվ զգուշացեք ուտելու ընթшցքում ջուր խմելուց: Քանի որ ուտելու ընթացքում ջրի օգտագործումը կшրող է խանգարել ստամոքսի թթվшյնությшնը: