Բաղադրիչներ
նուռ - 3կգ
աղ - 1թ/գդ
Պատրաստման եղանակ
Մաքրում ենք նուռը: Լցնում ենք նռան հատիկները ամանի մեջ և տրորում:

Ստացված հյութը քամում ենք կաթսայի մեջ մառլյայի միջոցով ու դնում թույլ կրակի վրա և եփում(անընդհատ խառնելով), մինչև հյութի խտանալը:

Հանում ենք սոուսը կրակի վրայից, ավելացնում աղը և թողնում, որ սառչի:
Պատրաստի սոուսը լցնում ենք ամանի մեջ և տեղափոխում սառնարան:
Եվ մեր սուուսը պատրաստ է:

Ի դեպ, եթե նռան սոուս “Նարշարաբ”-ը ստացվել է շատ թթու, ապա կարող եք ավելացնել մի փոքր շաքարավազ :

Շեֆ Խոհարար