Յոդի պակասը կարող է առաջացնել շատ առողջական խնդիրներ, որոնք հաճախ վերագրում ենք գերհոգնածությանը, անքնությանը և այլն: Սակայն այնպիսի ախտանշանները, ինչպիսիք են մշտական թուլությունը, մոռացկոտությունը, քնկոտությունը, մանրուքներից գրգռվածությունը, հաստատ վկայում են, որ օրգանիզմում յոդի պակաս կա: Սակայն այդ պակասը կարելի է լրացնել ճիշտ սննդակարգով: Ստորև ներկայացվում են մթերքներ, որոնք հարուստ են յոդով:

Յոդով հատկապես հարուստ են ծովամթերքները` ոստրեներ, խխունջներ, ծովային կաղամբ, խեցգետիններ և այլն:

Յոդի անսպառ աղբյուր է ճարպոտ տեսակների ծովաձուկը:

Քաղցրահամ ջրերում ապրող ձկները ևս հարուստ են յոդով:

Յոդի պակասը կարելի է համալրել նաև ձկան յուղով:

Կարմիր ձկնկիթն օգնում է յուրացնել յոդը:

Սևապտուղ արոսը ևս մեծ քանակությամբ յոդ է պարունակում: