Ամերիկացի սննդաբան Քեթրին Բրուքինգը խոսել է այն մթերքների մասին, որոնք օգնում են հաղթահարել գլխացավը: Այդ մասին հայտնում է Eat This, Not That! – ը։
Ըստ փորձագետի՝ գիտնականները պարզել են, որ օմեգա -3 չհագեցած ճարպաթթուների օգտագործումը նվազեցնում է միգրենի նոպաների ինտենսիվությունն ու հաճախականությունը: Օմեգա -3 թթուների ամենապարզ և ամենաարդյունավետ աղբյուրը ձկան յուղն է, դա նաև առկա է ձկների, ընկույզների, չիայի և կտավատի սերմերի մեջ:
Այս նյութով շատ հարուստ է սարդինան, անչոուսը, սկումբրիան, սաղմոնը, թունան և իշխանը: Ազդեցությունը զգալու համար դուք պետք է դրանք ուտեք շաբաթական առնվազն երկու -երեք անգամ:
Գլխացավով տառապողների համար ձկների բուսական փոխարինիչները կարող են լինել կտավատի կամ չիայի սերմերը, որոնք պարունակում են ավելի շատ օմեգա -3 չհագեցած ճարպաթթուներ քաշի միավորի համար, քան սաղմոնը: Սննդաբանը խորհուրդ է տալիս դրանք ավելացնել աղցանների, սմուզիների և ջեմերի մեջ:
Հունական ընկույզը ևս մեկ մթերք է, որը կարող է օգնել հաղթահարելու միգրենը: Բացի օմեգա -3 թթուներից, դրանք պարունակում են մագնեզիում, ինչը նույնպես օգնում է նվազեցնել գլխացավերի հաճախականությունն ու ուժգնությունը:



 
										
										 
										
										 
										
										 
					






 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
		 
								 «Եղել են ինձ ճնշելու փորձեր, բայց ռեկտորը հասկացել է, որ դա վատ հետեւանքներ կունենա ԵՊՀ–ի համար». Արայիկ Հարությունյան
										«Եղել են ինձ ճնշելու փորձեր, բայց ռեկտորը հասկացել է, որ դա վատ հետեւանքներ կունենա ԵՊՀ–ի համար». Արայիկ Հարությունյան				 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					