Այժմ չիպսը ամենատարածված սնունդներից մեկն է աշխարհում: 

Ստորև ներկայացնենք այն հետևանքները, որոնք առաջանում են չիպս ուտելուց հետո:

Փրինսթոնի համալսարանի պրոֆեսորների կատարած հետազորությունները պարզել են, որ չիպսերի անընդհատ օգտագործումը  բերում է կախվածության, ինչպես օրինակ՝ ծխախոտը, ալկոհոլը:

Չիպսերը իրենց մեջ պարունակում են մեծ թվով ճարպեր, վերջիններս բացասական ազդեցություն են ունենում առողջությանը: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ճարպերի չարաշահումը կարող է հանգեցնել նույնիսկ քաղցկեղի:

Չնայած այն հանգամանքին, որ չիպս արտադրողները ասում են, որ դրանք պատրաստում են բուսական յուղով, սակայն միշտ չէ, որ այդպես է լինում:

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ տապակած կարտոֆիլը իր մեջ չի պարունակում ո՛չ օգտակար հանածոներ, ո՛չ վիտամիններ: 

Օրեկան 5-6 գրամ չիպսի օգտագործումը  մարդու մոտ կարող է առաջացնել սրտի խնդիրներ, նույնիսկ՝  ուռուցք:

Չիպսը կարող է հետևանք լինել նաև ալերգիայի: Համային խառնուրդը, որն առկա է չիպսերում, պատճառ է ալերգիայի: Առաջին տեսքից միգուցե թվա, թե դրանք անվտանգ են, սակայն դա այդպես չէ: Չիպսերը կարող են պատճառ դառնալ ծանր ալերգիայի: