Սոխը, հատկապես հնդկական սոխը, օժտված է շատ բուժիչ հատկություններվ: Այն հանգստացնում է ցավը, թեթևացնում՝ բորբոքված հատվածը:

Մարմնի ցավող հատվածին դնում եք սոխի տերևները և կապում, նաև կարելի է հյութը քամել և քսել այդ հատվածին: 

Բուժմանը ավելի կնպաստեն հասուն տերևները: Անհրաժեշտ է մեջտեղից առանձնացնել տերևները և, դնելով ցավոտ հատվածին, կապել:

Կապելուց հետո անձի մոտ կարող են լինել տարբեր զգացողություններ: Նույնիսկ կարող է իրեն վատ զգալ: Այդ զգացողությունները կտևեն մի քանի րոպե, այնուհետև ցավը կթեթևանա:

Հնդկական սոխը օգտակար է նաև ատամի ցավի, վնասվածքների, ռևմատիզմի, ուռուցնքների համար: Այն խարելի է խաշել ուտել կամ հյութով ողողել: