Եղունգների շերտավորումը խնդիր է, որը անհանգստացնում է բոլորին:

Եղունգները կարող են շերտավորվել և՛ անորակ նյութերից, և՛ սննդից, և՛ վատ մարսողականությունից:

Վերը նշված խնդրիների պատճառ կարող են լինել սնդիկի մեծ պարունակություն ունեցող մթերքները: Այդ ուտեստները հիմնականում ձկներն են: Շատ սնդիկի օգտագործումը կարող է հանգեցնել նաև մազաթափության:

Եղունգների վատ որակի պատճառ կարող է լինել նաև շաքարանազը: Վերջինիս շատ օգտագործումը և արյան մեջ դրա բարձրացումը պատճառ է վատ և անառողջ եղունգներ ունենալուն: 

Դրանք ոչ միայն կշերտավորվեն, այլ կարող են նաև բարականալ:

Իրենց վատ ազդեցությունը կարող են նաև ունենալ  նաև այն մթերքները, որոնց մասին չեք էլ մտածել: Դրանցից են սպիտակ հացը, մակարոնեղենը, խմորեղենը: