Յոդի պակասը կարող է առաջացնել շատ առողջական խնդիրներ, որոնք հաճախ վերագրում ենք գերհոգնածությանը, անքնությանը և այլն: Սակայն այնպիսի ախտանշանները, ինչպիսիք են մշտական թուլությունը, մոռացկոտությունը, քնկոտությունը, մանրուքներից գրգռվածությունը, հաստատ վկայում են, որ օրգանիզմում յոդի պակաս կա: Սակայն այդ պակասը կարելի է լրացնել ճիշտ սննդակարգով: Ստորև ներկայացվում են մթերքներ, որոնք հարուստ են յոդով:
Յոդով հատկապես հարուստ են ծովամթերքները` ոստրեներ, խխունջներ, ծովային կաղամբ, խեցգետիններ և այլն:
Յոդի անսպառ աղբյուր է ճարպոտ տեսակների ծովաձուկը:
Քաղցրահամ ջրերում ապրող ձկները ևս հարուստ են յոդով:
Յոդի պակասը կարելի է համալրել նաև ձկան յուղով:
Կարմիր ձկնկիթն օգնում է յուրացնել յոդը:
Սևապտուղ արոսը ևս մեծ քանակությամբ յոդ է պարունակում:



 
										
										 
										
										 
										
										 
					






 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
		 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 «Եղել են ինձ ճնշելու փորձեր, բայց ռեկտորը հասկացել է, որ դա վատ հետեւանքներ կունենա ԵՊՀ–ի համար». Արայիկ Հարությունյան
										«Եղել են ինձ ճնշելու փորձեր, բայց ռեկտորը հասկացել է, որ դա վատ հետեւանքներ կունենա ԵՊՀ–ի համար». Արայիկ Հարությունյան				 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
				 
				 
				 
				 
				 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					