Նախ ասենք որ միրգն աշխարհում առաջինն օգտագործել են չինացիները ապա թվարկենք նրա կոնկրետ արժանիքները։
1 Արմավում հակաօքսիդանտների առկայությունը մարդու օրգանիզմին երաշխավորվում է ազատ ռադիկալների հեռացում որոնք անում են ամեն ինչ մեզ ծերացնելու համար։
2 Բետա կարոտինի բարձր պարունակությունն օգնում է աչքի և շնչառական օրգանների աշխատանքին հետևելուն ինչպես նաև թոքերի քաղցկեղի առաջացմանն ու զարգացմանը խոչընդոտելուն։Ի դեպ հակաքաղցկեղային պայքարի հատկություն ունի նաև արմավում առկա A վիտամինը։
3 Արմավը բնական հրաշալի դեղամիջոց է սիրտ անոթային հիվանդություններով տառապողների համար այն բուժական ազդեցություն ունի կալիումի պարունակության շնորհիվ։
4 Բժիշկներն օրվա սննդաբաժնում արմավի ներկայություն են երաշխավորում նաև միզաքարային հիվանդության դեպքում քանի որ նրանում առկա մագնիումը խոչընդոտում է երիկամներում քարեր գոյանալուն։
5 Արյան մեջ հեմոգլոբինի ցածր մակարդակ ունեցողներին արմավն օգնում է արյան կազմը բարելավելուն իր պարունակած երկաթի շնորհիվ։
6 Բջջանքի բարձր պարունակությունը բարելավում է աղեստամոքսային ուղու աշխատանքը։
7 Վիտամին C ն ոչ միայն ամրապնդում է իմունիտետը այլև բարելավում անոթների վիճակը։
8 Արմավից կարելի է պատրաստել հիանալի դիմակներ որոնք բարելավում են մաշկի վիճակն ու գույնը։
ՈՒշադրություն։
Արմավը Հակացուցված է շաքարային դիաբետով և ճարպակալումով տառապող անձանց շաքարի բարձր պարունակության պատճառով ինչպես նաև ոչ վաղուց աղեստամոքսային ուղու վիրատատության տարածներին տանինի պարունակության պատճառով։Հովսեփյան Վրեժ