Գիտնականները պարզել են, որ որոշ եթերային յուղեր կարող են կասեցնել քաղցկեղի զարգացումը:

Բրյուս Տայնիոն՝ Արևելյան Վաշինգթոնի Համալսարանի գյուղատնտեսական ֆակուլտետի ղեկավարը, ուսումնասիրում է եթերային յուղերի ազդեցությունը մարդու օրգանիզմի վրա: Նա եկել է այն եզրակացության, որ արոմաեթերների մեծամասնության հաճախականությունը 52 ՄՀց է, իսկ վարդի եթերային յուղինն առավելագույնն է՝ 320 ՄՀց:

Եթերային յուղերի հատկությունները


1. Լյարդի քաղցկեղ՝ լադանի եթերային յուղ

Ապացուցված է, որ այս եթերային յուղն ունակ է դիմակայել քաղցկեղային բջիջների աճին և կարգավորում է առողջ բջիջների կենսական ցիկլը:

2. Թոքերի քաղցկեղ՝ լադանի յուղ

Լադանի յուղն արդյունավետ է դեղակայուն քաղցկեղային բջիջների դեմ:

3. Կրծքագեղձի քաղցկեղ՝ երիցուկի, դարչինի և ծոթորի յուղ

Այս յուղերը բացի հակաքաղցկեղային ակտիվությունից ունեն նաև բարձր հակաբակտերիալ արդյունավետություն: Սուսամբարի եթերային յուղը ևս արդյունավետ է կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ:

4. Մելանոմա՝ լավանդայի, երիցուկի յուղ

Երիցուկի և լավանդայի հավելումներով վաննաներն ունակ են նվազեցնել ցավը: Անհրաժեշտ է ընդամենը 2-3 կաթիլ յուղ ավելացնել:

5. Լեյկեմիա՝ քեմոնի, ռոզմարինի յուղ

Այս եթերային յուղերը խորհուրդ է տրվում օգտագործել նաև որպես կանխարգելիչ, իմունիտետը բարձրացնող միջոցներ:

6. Ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղ՝ լավանդայի յուղ

Անհրաժեշտ է օգտագործել միայն մաքուր յուղեր: Ներքին ընդունման դեպքում անհրաժեշտ է օգտագործել 1-3 կաթիլ 3-4 շաբաթվա ընթացքում: Պարտադիր է էմուլգատորների օգտագործումը (մեկ ճաշի գդալ մեղր, օշարակ կամ սերուցք):

Այրող յուղերի դեպքում անհրաժեշտ է փոքրիկ հացային պատիճներ պատրաստել. փափկեցնել հացի միջուկը և կաթեցնել եթերային յուղը՝ պահպանելով անհրաժեշտ դոզավորումը:

Արտաքին կիրառման դեպքում որպես հիմք կարող եք օգտագործել ձիթապտղի յուղը, որին պետք է ավելացնել 1-3 կաթիլ եթերային յուղ:

Հարկ է նշել, որ եթերային յուղերն արդյունավետ են նաև քիմիոթերապիայի տհաճ հետևանքների դեմ պայքարում: