Սուրճը առանձնապես չի վնասում, եթե այն չի օգտագործվում սոված վիճակում, սակայն երբ շատ է օգտագործվում, կարող է բարձրացնել արյան ճնշումը։ Սուրճը պարունակում է կոֆեին, որը խմելուց մեկ ժամ հետո է ազդում ու մարմինը պահում է սթափ վիճակում 5-6 ժամ։ Շատ խմելու պարագայում կարելի է օգտագործել 1000 մլգ. կալցիում, որը կկանխի սուրճի պատճառած վնասները։
Երբ սուրճի հետ օգտագործում եք նաև ծխախոտ, ապա այն ազդում է մարմնի ջղային համակարգի վրա, բարձրացնում է արյան շաքարը, ինչպես նաև վատ է անդրադառնում ստամոքսի վրա: