Հազարավոր տարիներ առաջ արդեն հայտնաբերվել է սխտորի օգտակար հատկությունները: Մասնավորապես հղի կանանց մոտ կկարգավորի արյան շրջանառության և ճնշման հետ կապված խնդիրները։

Սխտորը օգտագործվում է որպես հակաբիոտիկ, որը նվազեցնում է ստամոքսում ու աղիքներում քաղցկեղային հիվանդություններ առաջանալու հավանականությունը։

Այն ավելացնում է մարմինի դիմադրողականությունը բակտերիաների հանդեպ, նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստորինի չափը։

Ըստ Միրլենտ համալսարանի բժիշկների հետազոտության սխտորը բժիշկները հիվանդներին դեղերի հետ են առաջարկում՝ սահմանելով նրա օգտագործման քանակը։

Սխտորը նաև կարգավորում է մարսողական գործարանների աշխատանքը։

Բժիշկները բացահայտել են, որ սխտորը նվազեցնում է թունավորումները հղության ժամանակ, ինչպես նաև ավելացնում է մանկան ու մոր քաշը։