Թունավորումից զերծ մնալու համար, անհրաժեշտ է հետևել մի քանի կանոնների.

Յուրաքանչյուր սննդմթերք գնելիս, անպայման պետք է նայել ժամկետին, թե մինչև երբ է այն պահպանման մեջ գտնվում:

Երեկոյան ժամերին չօգտագործել յուղային ուտեստներ, իսկ օգտագործելու դեպքում էլ ուտել քիչ քանակությամբ և դադարներով:

Աղցաններում շատ չօգտագործել թթվասեր կամ մայոնեզ:

Խորհուրդ չի տրվում օգտագործել տնային պահածոներ, հատկապես երեխաներին և հղի կանանց: 

Պետք չէ նաև սառնարանում ուտեստը պահել 72 ժամից ավել, իսկ յուրաքանչյուր ուտեստ սառնարանում պահել հատուկ կափարիչով փակված:

Եթե սննդի վրա նկատում եք բորբոս կամ տհաճ հոտ, ապա պետք չէ այն օգտագործել, թեկուզև բորբորսը հեռացնելուց հետո: