Բաղադրիչներ
ալյուր – 315 գր
շաքարավազ – 100 գր+ 2 ճ/գդ
ձու – 2 հատ
կարագ – 125 գր
սոդա – 1 թ/գդ
դարչին – 1 թ/գդ
կոճապղպեղ (имбирь) – 2 թ/գդ
մշկընկույզ (мускатный орех) – 1 թ/գդ
մեղր – 3 ճ/գդ
աղ – 1 պտղունց
հյութ կիտրոնի – 1 թ/գդ
Պատրաստման եղանակ
Խմորը երեկոյան ենք սկսում պատրաստել. թույլ կրակի վրա հալեցնում ենք կարագն ու մեղրը (զանգվածը չպետք է եռա), ավելացնում սոդա (սոդան մեղրը կհանգցնի)։
Ամանորին միշտ ցանկություն է առաջանում հյուրերին զարմացնել ինչ-որ հետաքրքիր ուտեստով կամ խմորեղենով։ Դե ինչ, կարծում եմ ամանորյա թխվածքաբլիթ պատրաստելն այնքան էլ բարդ չէր:)
Աղբյուրը` http://www.cooks.am/%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D...