Սերկևիլի օգտակար և բուժական հատկությունների մասին, շատերիս թերևս միայն հայտնի է մրսածության դեպքում կիրառվող որոշ տնական բաղադրատոմսեր: Մինչդեռ այս միրգը, դեռևս 4000 տարի առաջ մարդկության կողմից ստացել է «ոսկե խնձորներ» անվանումը:
Հին Հունաստանում, հարսանիքի օրը նորապսակները պետք է անպայման սերկևիլ ուտեին, որպեսզի նրանց կյանքն անցներ համերաշխության ու բարգավաճության մեջ:
Վիտամիններով և այլօգտակար տարրերով հարուստ սերկևիլի օգտակար հատկություններին ծանոթացեք տեսանյութի միջոցով:


Ուշադրությո՛ւն. այս միրգն ունի որոշակի հակացուցումներ: