Ցիտրուսներ

Այս մրգերը կարող են առաջացնել ալերգիա և գաստրիտ: Այդ պատճառով խորհուրդ է տրվում նարնջի հյութ խմելուց առաջ նախաճաշել:

Բանան

Նրանք պարունակում են շատ մագնեզիում, որոնք կարգավորում են սրտանոթային համակարգը: Սոված վիճակում բանան ուտելով՝ կարող եք խախտել կալցիում-մագնեզիում բալանսը:

Հում բանջարեղեն

Հում բանջարեղենում պարունակվող թթուները կարող են գրգռել ստամոքսի լորձաթաղանթը՝ առաջացնելով խոց և գաստրիտ:

Յոգուրտ

Առավոտյան օրգանիզմը կարիք չունի յոգուրտային մանրէների: Այն ավելի լավ է ուտել նախաճաշից երկու ժամ անց կամ երեկոյան:

Սառն ըմպելիքներ

Առավոտից սառը ըմպելիքները չեն կարող պատշաճ ձևով գործի գցել մարսողական համակարգը:

Քաղցրեղեն

Դատարկ ստամոքսով քաղցր ուտել չի կարելի: Այն բարձրացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը:

Սուրճ

Սոված վիճակում սուրճ խմելը գրգռում է ստամոքսի լորձաթաղանթը, և այն արտադրում է ստամոքսահյութ, որը սպառնում է գաստրիտի առաջացման վտանգով: