Որոշ մարդիկ չպետք է չափից շատ օգտագործեն ձմեռային հայտնի միրգը՝ խուրման, ասել է դիետոլոգ Միխայիլ Գինսբուրգը։ «Երեկոյան Մոսկվայի» հետ զրույցում նա երեք հիվանդություն է անվանել, որոնց դեպքում այս միրգը մարդիկ պետք է սահմանափակ քանակությամբ օգտագործեն։
Միխայիլ Գինսբուրգի կարծիքով՝ խուրման առողջարար մթերք է. այն օգտակար է արյան անոթների առաձգականության, նյարդային համակարգի աշխատանքի համար, պաշտպանում է իմունային համակարգը։ Բացի այդ, այս պտուղը պարունակում է մեծ քանակությամբ A, B, C վիտամիններ, ինչպես նաև տարբեր միկրոտարրեր։
Միաժամանակ, շարունակել է նա, այս միրգը չպետք է չարաշահեն ենթաստամոքսային գեղձի հիվանդություններ ունեցողները։
«Միզաքարային հիվանդություն ունեցողները նույնպես պետք է սահմանափակեն մրգի սպառումը, քանի որ այն ունի միզամուղ ազդեցություն։ Շաքարային դիաբետով տառապողները ևս պետք է սահմանափակ քանակությամբ ուտեն այն, քանի որ խուրման բավականին քաղցր է. այս հիվանդությունն ունեցողները պետք է ուտեն օրական մեկ մրգից ոչ ավելի»,- ասել է Գինսբուրգը։



 
										
										 
										
										 
										
										 
					






 
		 
								 Ameriabank has provided business loans totaling over AMD 14 billion to the renewable energy sector
										Ameriabank has provided business loans totaling over AMD 14 billion to the renewable energy sector
				 
								 
								 
								 Use of smart solutions at financial companies: Ameriabank partners Silicon Mountains 2022
										Use of smart solutions at financial companies: Ameriabank partners Silicon Mountains 2022
				 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					