Կոնյակը հայտնի է որպես խմիչք, որը օգտագործում են խնջույքների ժամանակ: Այն նաև համեղ է շոկոլադի հետ:
Սակայն կոնյակի բուժիչ հատկությունների մասին ոչ բոլորը գիտեն:
Կոնյակի և ընկույզի խառնուրդը օգտակար է հազի համար: Պատրաստված խառնուրդը պետք է երեք օր պահել մութ վայրում, այնուհետև խմել՝ օրական մեկ անգամ ճաշի գդալով:
Կոնյակի և ձվի խառնուրդը օգտակար է նաև մազաթափության համար: Ստացված խառնուրդը պետք է քսել մազարմատներին, պահել 30 րոպե և լվալ:
Աղի և կոնյակ խառնուրդը շատ լավ միջոց է ատամնացավի անցկացման համար: Անհրաժեշտ է ստացված խառնուրդի մեջ բամբակը թրջել և դնել ցավացող ատամի վրա: Ցավը միանգամայն կանհետանա: