Կոնյակը հայտնի է որպես խմիչք, որը օգտագործում են խնջույքների ժամանակ: Այն նաև համեղ է շոկոլադի հետ:

Սակայն կոնյակի բուժիչ հատկությունների մասին ոչ բոլորը գիտեն:

Կոնյակի և ընկույզի խառնուրդը օգտակար է հազի համար: Պատրաստված խառնուրդը պետք է երեք օր պահել մութ վայրում, այնուհետև խմել՝ օրական մեկ անգամ ճաշի գդալով:

Կոնյակի և ձվի խառնուրդը օգտակար է նաև մազաթափության համար: Ստացված խառնուրդը պետք է քսել մազարմատներին, պահել 30 րոպե և լվալ:

Աղի և կոնյակ խառնուրդը շատ լավ միջոց է ատամնացավի անցկացման համար: Անհրաժեշտ է ստացված խառնուրդի մեջ բամբակը թրջել և դնել ցավացող ատամի վրա: Ցավը միանգամայն կանհետանա: