Գաղտնիք չէ, որ ճիշտ սննդակարգն ու որոշակի սննդատեսակների կանոնավոր կիրառումը օգնում է կանխել մի շարք հիվանդությունների առաջացումը, այդ թվում` նաև քաղցկեղի քաղցկեղից պաշտպանվելու և քաղցկեղային բջիջների աճը կանխելու բնական միջոց կա, որը պատրաստելու համար երկու հիմնական բաղադրիչ է անհրաժեշտ` նարինջ և կարմիր կաղամբ: Պատրաստելու համար պետք է լավ քամել 6 նարինջի հյութը, մանր կտրատել կարմիր կաղամբի ¼-ը, և 2 բաժակ ջուր ավելացնել, ապա հարել խառնուրդը բլենդերով:

Ստացված համասեռ հյութը պետք է խմել դատարկ ստամոքսին: Նախընտրելի է օգտագործել կանոնավոր` ամեն օր:

Գաղտնիքը նարինջի և կարմիր կաղամբի համադրության մեջ է: Դրանք մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ են պարունակում, իսկ հակաօքսիդանտների պակասը կարող է քաղցկեղի առաջացման վտանգ լինել:

Վրեժ Հովսեփյան` facebook