Բրաունի (անգլ.՝ Chocolate brownie), շոկոլադե թխվածք, որն իր անունը ձեռք է բերել իրեն բնորոշ շագանակագույն գույնից (անգլ.՝ brown՝ շագանակագույն), իրենից ներկայացնում է խիտ կառուցվածքով հարթ շոկոլադե թխվածք , որը բաժանված է ուղղանկյուն կտորների։ Այսօր այն համարվում է ԱՄՆ-ում և Կանադայում ամենահայտնի աղանդերներից մեկը։
Բաղադրիչներ
շոկոլադ սև – 250գր
կարագ – 175գր
ալյուր – 225գր
շաքարավազ – 400գր
ձու – 6 հատ
կաթնաշոռ – 350գր
վանիլին – 10գր
փխրեցուցիչ – 5գր
աղ – մեկ պտղունց
Պատրաստման եղանակ
Հարում ենք հարիչով կաթնաշոռը, 2 ձուն, 100գր շաքարավազն ու վանիլինը:
Մատուցեք այս հրաշալի կաթնաշոռով բրաունին մեկ գավաթ սուրճ լատեի հետ