Մազաթափությունը, սպիտակ կամ անփայլ մազերը՝ համապատասխան հանքանյութերի, սպիտակուցների ու վիտամինների պակասի արդյունք են: Տրիխոլոգ Սառա Էլլիսոնը պնդմամբ՝ դրանից խուսափելու լավագույն տարբերակը, ոչ թե կոսմետիկ միջոցներն են, այլ ճիշտ սննդակարգը:
Տրիխոլոգ նշում է, որ մազերի սպիտակումը հնարավոր է խուսափել ընկույզ ուտելով: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ բիոտին, վիտամին E և օմեգա-ճարպեր: Բացի այդ այն պարունակում է պղինձ, ինչը պարունակում է մելանին, որն էլ անհրաժեշտ է պիգմենտի արտադրության համար:
Մասնագետը նշում է, որ հենց պղինձի պակասն է, որ հանգեցնում մազերի սպիտակմանը: